Prajitura mozaic cu ananas (de post)

de Georgiana78 in Prajituri, 27 Mar 2012 | 15366 vizualizari

 

Este o prajitura pe care o fac de ani de zile mai ales cand sunt in criza de timp si ingrediente, dar sa stiti ca am cucerit cu ea multe persoane, petreceri, nestiind nimeni ca este de post!

 

INGREDIENTE

  • 3/4 ceasca ulei (ceasca este de 200ml)
  • 2 cesti zahar
  • 2 cesti apa rece
  • 3 linguri otet
  • 3 linguri cacao
  • 1 lingurita sare (si nu este multa)
  • coaja de la 1 lamaie
  • 1 lingura esenta vanilie
  • 4 cesti faina
  • 2 lingurite bicarbonat
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 cutie ananas bucati
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura mozaic cu ananas (de post):

- se amesteca uleiul cu zaharul (dar nu va obositi f tare), se adauga otetul, apa, esenta si coaja de lamaie,sarea,  amestecandu-se bine

- se adauga faina amestecata cu bicarbonatul si praful de copt, se amesteca pana se omogenizeaza bine si se adauga ananasul scurs de zeama

- se amesteca si se toarna 3/4 din compozitie in tava (40/25) unsa cu ulei si tapetata cu faina

- in aluatul care a ramas se pone cacaua si se amesteca bine, apoi se toatna peste cel din tava cu lingura punandu0se din loc in loc in toata tava

- mozaicul se obtine amestacand circular cu o furculita cu dintii mai rari doar deasupra prajiturii maxim pana la jumatatea acesteia

- se da la cuptorul incins in prealabil la 180-190C pentru 45 min

- se face testul cu scobitoarea si cand este gata si putin aurita deasupra se lasa sa se raceasca si apoi se taie bucati dupa dorinta si imaginati

Este delicioasa! Pofta buna!

TIPS-URI

1

se foloseste aceeasi ceasca pt toate ingredientele masurate cu ceasca

2

se pot face 2 checuri cu cacao mai multa, cu stafide, chiar cu nuca este excaptional

3

nu este nevoie de hartie de copt, nu se lipaste, am facut prajitura asta si cu fructe crude, cirese, visine, caise, piersici, chiar capsuni si nu s-a lipit niciodata

4

daca prajitura nu este marmorata se poate face o glazura din ciocolata neagra de post

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura mozaic cu ananas (de post)" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si ananas in vasul Zepter